header tmp

Afvaleducatie.nl wordt beheerd door SME in nauwe samenwerking met verschillende betrokken partners uit de afvalsector. Samen met onze partners trainen we gastsprekers, bieden we leerkrachten kwalitatief hoogwaardig educatief materiaal aan over (zwerf)afval en brengen we scholen in contact met afvalprofessionals die een gastles verzorgen.

  Brochure Afvaleducatie.nl - Hét platform voor afval en grondstoffen op school 

Onze huidige partners zijn:

SME

logo SMEIn het onderwijs is SME actief als Expertisecentrum Duurzaamheid op School. Met programma’s en projecten zorgen ze ervoor dat duurzaamheid geen losse activiteit is. Ze werken aan een blijvend effect. Daarin staan ze niet alleen. SME is actief lid van de coöperatie Leren voor Morgen en werkt nauw samen met scholen, centra voor natuur- en milieueducatie (NME), maatschappelijke organisaties, overheden en het bedrijfsleven.

Nederland Schoon

logo Nederland SchoonNederland Schoon wil Nederland schoner maken door zwerfafval te bestrijden en te voorkomen. Samen met gemeenten, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en scholen. Inmiddels kent bijna de helft van de Nederlanders het werk van Nederland Schoon, met Supporter van Schoon als uitgebreide community van duizenden supporters van schoon. De Landelijke Opschoondag is het jaarlijkse hoogtepunt. Nederland Schoon streeft naar een sneeuwbaleffect zodat steeds meer mensen zich verantwoordelijk voelen om Nederland schoon te houden. Goed voorbeeld doet goed volgen. En daarbij heeft de jeugd de toekomst. Daarom biedt Nederland Schoon een scala aan digitaal, educatief materiaal via Aan de slag met afval én een Afvalkoffer voor basisonderwijs of buitenschoolse opvang, een lesmodule voor voortgezet onderwijs (Schoon Challenge) of educatief promotiemateriaal via de webshop van Supporter van Schoon.

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina over zwerfafval.

De rode ballon | educatie

Logo DeRodeBallon EDe rode ballon | educatie ontwikkelt thematisch lesmateriaal met een kunstzinnige, speelse en filosofische inslag. Lessen met uitnodigende werkvormen over brede thema’s als afval, natuur, gezond leven, aandacht en respect voor elkaar. Onderwerpen waar we allemaal iets van vinden en iets mee moeten of willen. Kinderen daarin een eigen stem geven door ze uit te nodigen te onderzoeken en te ontdekken wat hen beweegt, is waar de rode ballon voor staat. Hoe verhouden we ons op een duurzame manier tot de wereld en de mensen om ons heen is de vraag die de rode ballon stelt. De rode ballon is daarbij als een helder signaal dat ons herinnert aan het kind in onszelf.
Simone Gerich schreef als educatief auteur lessen over zwerfafval voor Nederland Schoon en is ontwikkelaar van het lespakket ‘Weg met afval’. Naast afvaleducatie ontwikkelde zij leermiddelen over weerbaarheid, levensbeschouwing en woordenschat.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.derodeballon-educatie.nl 

Word ook partner

Is jouw bedrijf of organisatie ook actief op het gebied van afval? Dan zijn er verschillende manieren om je aan te sluiten bij Afvaleducatie.nl. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat medewerkers van jouw organisatie goed voorbereid worden om als gastspreker op te treden. Ze worden daarop voorbereid door middel van een didactische training. Of we verzorgen de koppeling van getrainde gastsprekers aan scholen via onze matchingtool. Via onze website brengen we jouw lesmateriaal, activiteit of gastsprekers onder de aandacht van docenten.

Neem contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Lees ook