header tmp

Aan de slag met afval

foto NLSchoon1Aan de slag met afval biedt (gratis) digitaal lesmateriaal voor basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De lessen haken aan op de 21e-eeuwse vaardigheden en corresponderen met de kerndoelen van het onderwijs. Behalve het lesmateriaal zijn er Klasseboekjes, kleurplaten, spellen, een quiz en een lied te vinden.

Adopteer een straat…

Of een stoep of een steeg. Of gewoon de omgeving rondom de school. Laat de buurt maar zien hoe jullie het verschil maken. Teken een eigen schoongebied in op de kaart van Supporter van Schoon en deel dat met anderen! Goed voorbeeld doet goed volgen.

foto NLSchoon2Organiseer een actie

Doe mee met de Landelijke Opschoondag in maart, een Beach Cleanup in de zomer of de World Cleanup Day in september. Óf organiseer je eigen opschoonactie natuurlijk. Meld je actie aan bij Supporter van Schoon en deel hem meteen met anderen.

 

Kenniswijzer zwerfafval

Wie meer wil weten over zwerfafval bezoekt de Kenniswijzer Zwerfafval waar je tips, stappenplannen, praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten vindt. Bekijk de selectie in de categorie ‘educatie’.

foto NLSchoon3Veel gestelde vragen Nederland Schoon

Wil je meer weten over Nederland Schoon? Hier vind je de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Social kanalen Nederland Schoon

Nederland Schoon houdt van samenwerken en (kennis) delen. Ook online. Je vindt Nederland Schoon op de volgende social media. Deel jouw schone buurt via #supportervanschoon

linkedin  facebook  twitter  instagram